Xpert Slider

Doelgerichte Huiswerk-begeleiding

   Openingstijden Csb Het CSb is op schooldagen geopend van 14.30 - 18.30 uur. Aansluitend aan de schooltijd wordt het huiswerk dagelijks op het CSb gemaakt, geleerd en overhoord. De doelgroep van het CSb bestaat… Lees Verder

Doelgerichte Huiswerk-begeleiding

Vanaf 2 juni zullen wij net als de middelbare scholen weer op locatie ondersteuning aanbieden, zowel voor de studiebegeleiding als de bijlessen.Wij vinden het van groot belang dat iedereen op een verantwoorde wijze ondersteuning kan… Lees Verder

Individuele Bijles

Naast de huiswerkbegeleiding verzorgt het CSb individuele bijlessen . Deze lessen zijn niet alleen voor leerlingen die bij het CSb op de huiswerkbegeleiding zitten, maar ook voor externe leerlingen. Individu staat voorop De bijlessen zijn… Lees Verder

Welkom

Welkom bij het Centrum voor Studiebegeleiding

In 2020 zijn al onze 18 examenkandidaten geslaagd!

Dankzij ons ervaren en enthousiaste team zijn wij succesvol bij leerlingen die slechts een steuntje in de rug nodig hebben
én bij leerlingen die zich een structureel ander leerpatroon eigen moeten maken.

Het in 1993 opgerichte Centrum voor Studiebegeleiding in Alphen aan den Rijn is er voor alle leerlingen van het Middelbaar Onderwijs.

Meest gelezen

Doelgerichte Huiswerk-begeleiding

Doelgerichte Huiswerk-begeleiding

Slider 16 juli 2014
   Openingstijden Csb Het CSb is op schooldagen geopend van 14.30 - 18.30 uur. Aansluitend aan de schooltijd wordt het huiswerk dagelijks op het CSb gemaakt, geleerd en overhoord. De doelgroep van het CSb bestaat uit leerlingen van scholen...
Lees verder
Individuele Bijles

Individuele Bijles

Slider 16 juli 2014
Naast de huiswerkbegeleiding verzorgt het CSb individuele bijlessen . Deze lessen zijn niet alleen voor leerlingen die bij het CSb op de huiswerkbegeleiding zitten, maar ook voor externe leerlingen. Individu staat voorop De bijlessen zijn vakgerichte...
Lees verder
Doelgerichte Huiswerk-begeleiding

Doelgerichte Huiswerk-begeleiding

Slider 16 juli 2014
Vanaf 2 juni zullen wij net als de middelbare scholen weer op locatie ondersteuning aanbieden, zowel voor de studiebegeleiding als de bijlessen.Wij vinden het van groot belang dat iedereen op een verantwoorde wijze ondersteuning kan krijgen om de laa...
Lees verder
Dienstenpakket

Dienstenpakket

Slider 25 juni 2014
Het in 1993 opgerichte Centrum voor Studiebegeleiding in Alphen aan den Rijn is er voor alle leerlingen van het Middelbaar Onderwijs. Dankzij ons ervaren en enthousiaste team zijn wij succesvol zowel bij leerlingen die slechts een steuntje in de rug...
Lees verder

Testimonial

Zelfvertrouwen groeit door juiste aanpak.

Onze oudste zoon was druk, onrustig en kon totaal niet plannen, kortom een ramp voor de middelbare school. Zijn mentor hing regelmatig aan de telefoon. Thuis ging het alleen nog maar om controleren of hij zijn huiswerk had gedaan en had geleerd om hem vervolgens te overhoren.  Dit deed de sfeer thuis zeker niet goed. Toen geadviseerd werd om hem op huiswerkbegeleiding te doen was de beslissing snel gemaakt. Wat een verademing was dat ! We konden thuis weer over andere dingen praten en de spanning was weg.  Hij heeft dankzij dit duwtje in de goede richting VMBO-T  gehaald, HAVO en doet nu hij   HBO Commerciële Economie.

Onze tweede zoon had concentratie problemen en toen hij in de 3e klas bleef zitten hebben we ook hem op het CSb gedaan. Dit was meteen een groot verschil. Bij hem merkte ik dat hij dankzij de  huiswerkbegeleiding meer vertrouwen kreeg in zichzelf en merkte dat hij het kon. Hij had zo veel slechte cijfers gehaald dat hij daar aan was gaan twijfelen. Hij begon het, voor zover dat bij een puber kan, zelfs leuk te vinden. Inmiddels heeft hij zijn VMBO-T diploma op zak met prachtige cijfers. Heel erg fijn!

Mieke
ouder

Strakke planning en goede communicatie.

 Na een moeilijk 3e schooljaar op het Ashram en met de hakken over de sloot overgegaan te zijn, begon het examen jaar van onze zoon net zoals het geëindigd was in de 3e, niet al te best.

Wij zijn bij het CSb terecht gekomen en hebben hier geen moment spijt van gehad.  Er werd vanaf dag 1 een strakke planning gemaakt en hier moest hij zich aan houden. 

De communicatie verliep tijdens het schooljaar altijd via de mail en wij werden altijd op de hoogte gehouden van de status van onze zoon.  De voorbereidingen op het examen was meer dan buitengewoon. 

Ik kan niets anders zeggen dat zonder het CSb onze zoon een minder mooie zomer tegemoet was gegaan en nog een keer jaar 4 over  had mogen doen. 

Het mooie was dat onze zoon ook toe heeft gegeven dat dit het geval was , dus iedereen van het CSb bedankt!!

Ron
ouder

Serieus aan de slag in ontspannen sfeer

Onze zoon Mathijs heeft een paar jaar op het CSb gezeten nadat mijn dochter er een jaar had gezeten. In het begin was hij wat terughoudend want hij vond het niet zo nodig… dus na het VMBO examen wilde hij het zelf gaan proberen op de HAVO.  Dit heeft tot Kerst geduurd en Mathijs kwam zelf met het verzoek om weer terug naar het CSb te gaan.

Gelukkig zijn ze op het CSb flexibel en vrijwel meteen was er een plek voor hem vrij. Onder begeleiding van zijn mentor Iman ging hij weer aan de slag.

3 middagen in de week ging hij ernaar toe. Met veel plezier, er zijn vriendschappen ontstaan en tijdens de pauze, wanneer ze gingen kaarten met elkaar, hadden ze de grootste lol. Na de pauze moesten ze weer serieus aan de slag. Tijdens proefwerkweken wilde Mathijs 5 dagen in de week. Prima, dat kon gelukkig ook geregeld worden op het CSb.    Dus Mathijs ging 5 dagen, zonder protest.

De terugkoppeling van de mentor naar ons was uitstekend en enthousiast. Mathijs is zo het examen jaar HAVO ingegaan en uiteindelijk met prachtige cijfers geslaagd!

Met plezier kijkt Mathijs terug op zijn Middelbare school en CSb periode. En wij uiteraard ook. Lees het hele artikel

Jeannette en Matthijs
ouder en zoon

De mentoren

Iman

IMAN ZARRINKHAMEH

Iman studeert Economie aan de Erasmus Universiteit en werkt al jaren bij het CSb in de begeleiding. Hij verzorgt tevens de examentrainingen en bijlessen economie. Daarnaast heeft hij het afgelopen schooljaar met veel plezier als mentor gewerkt en heeft hij heel intensief zijn leerlingen begeleid. In zijn vrije tijd wandelt en fietst hij veel in de natuur. Naast een grote passie voor voetbal leest en mediteert hij ook heel graag.

Vera

VERA VAN DIJK

Vera heeft in Rotterdam Maatschappij Geschiedenis gestudeerd, daarna heeft zij in Leiden de onderwijsbevoegdheid gehaald. Naast haar werkzaamheden bij het CSb staat zij een paar uur voor de klas op een middelbare school in Rotterdam en geeft zij het vak geschiedenis in zowel de onder- als bovenbouw. Wekelijks traint Vera de mini's van volleybalclub Castellum, waar zij zelf ook een paar keer per week een balletje slaat.

Noelle

NOËLLE DE HOOG

Noëlle geeft leiding aan het CSb. Zij heeft Italiaanse Taal- en Letterkunde gestudeerd in Leiden en houdt zich in de begeleiding vooral bezig met de talen. Daarnaast is zij al jaren actief als mentor en coördineert zij de bijlessen en de examentraining. Het begeleiden van de leerlingen, die allemaal een andere benadering nodig hebben om te floreren, is elke keer weer een uitdaging. Het is mooi om te zien wanneer er een omslagpunt is bij leerlingen en zij zonder het CSb hun schoolcarrière vervolgen of hun studie ingaan. Het is fijn om van oud leerlingen terug te horen dat zij de werkwijze op het CSb aangeleerd met succes hebben kunnen toepassen op school of in hun studiejaren.

Doelgerichte Huiswerk-begeleiding

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Doelgerichte huiswerkbegeleiding

 

 Openingstijden Csb

Het CSb is op schooldagen geopend van 14.30 - 18.30 uur.

Aansluitend aan de schooltijd wordt het huiswerk dagelijks op het CSb gemaakt, geleerd en overhoord. De doelgroep van het CSb bestaat uit leerlingen van scholen voor het voortgezet onderwijs.

Totaalpakket

Bij het CSb werken leerlingen onder deskundige begeleiding aan alle schoolvakken. Dagelijks zijn op elk vakgebied begeleiders aanwezig, zodat onze leerlingen altijd alle inhoudelijke vragen kunnen stellen. Wij bieden geen huiswerkklas, maar intensieve huiswerkbegeleiding op alle vakgebieden.

Ervaren docenten

Bij het CSb werken ervaren docenten en begeleiders, zodat het totale vakgebied wordt afgedekt. Iedere leerling krijgt op het CSb zijn eigen mentor die samen met de leerling de studieresultaten bijhoudt en bespreekt. Voordat een leerling bij het studiecentrum geplaatst wordt, is er een intakegesprek met de leerling en zijn ouders/verzorgers.

Gestructureerde taakaanpak

De leerling bewaart alle schoolboeken op het centrum. Iedere middag start hij met het maken van een planning, omdat er op rustige dagen vooruitgewerkt moet worden voor drukkere dagen. Dagelijks werkt de leerling aan de voorbereiding van schriftelijke overhoringen en proefwerken. De leerling wordt getraind in het maken van schema's en samenvattingen van de leerstof, hij kan vragen stellen over de leerstof en in alle rust de leerstof herhalen en laten overhoren. Naast de vakinhoudelijke kennisoverdracht is er veel aandacht voor het leren studeren. Samen met de leerling wordt er gewerkt aan het hanteren van een gestructureerde taakaanpak.

Dagdelen

Leerlingen die 3 of 4 dagdelen op het CSb aanwezig zijn, maken de overige dagen het huiswerk thuis.  Dit is een goede mogelijkheid voor  leerlingen die geen moeite hebben met plannen en zich de bij het CSb aangeleerde structuur eigen hebben gemaakt. 

Mentor bewaakt leerproces

Bij het maken van de dag- en weekplanning gebruikt de leerling zijn agenda, som of magister en de door school verstrekte lesplanners en studiewijzers. De schoolresultaten worden door de mentor gevolgd zodat deze op de hoogte blijft van de behaalde studieresultaten en het leerproces kan bewaken en sturen. Het goed noteren van het huiswerk en het aanleveren van lesplanners en studiewijzers is de verantwoordelijkheid van de leerling.

Zelfvertrouwen

Het CSb leert een leerling huiswerk maken en studeren. Een leerling die zich eenmaal een goede studie-aanpak heeft eigen gemaakt, zal in de toekomst zonder hulp van het CSb zijn huiswerk maken en leren en vol zelfvertrouwen zijn schoolcarrière vorm geven.

Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak

 

 Openingstijden Csb

Het CSb is op schooldagen geopend van 14.30 - 18.30 uur.

Aansluitend aan de schooltijd wordt het huiswerk dagelijks op het CSb gemaakt, geleerd en overhoord. De doelgroep van het CSb bestaat uit leerlingen van scholen voor het voortgezet onderwijs.

Totaalpakket

Bij het CSb werken leerlingen onder deskundige begeleiding aan alle schoolvakken. Dagelijks zijn op elk vakgebied begeleiders aanwezig, zodat onze leerlingen altijd alle inhoudelijke vragen kunnen stellen. Wij bieden geen huiswerkklas, maar intensieve huiswerkbegeleiding op alle vakgebieden.

Ervaren docenten

Bij het CSb werken ervaren docenten en begeleiders, zodat het totale vakgebied wordt afgedekt. Iedere leerling krijgt op het CSb zijn eigen mentor die samen met de leerling de studieresultaten bijhoudt en bespreekt. Voordat een leerling bij het studiecentrum geplaatst wordt, is er een intakegesprek met de leerling en zijn ouders/verzorgers.

Gestructureerde taakaanpak

De leerling bewaart alle schoolboeken op het centrum. Iedere middag start hij met het maken van een planning, omdat er op rustige dagen vooruitgewerkt moet worden voor drukkere dagen. Dagelijks werkt de leerling aan de voorbereiding van schriftelijke overhoringen en proefwerken. De leerling wordt getraind in het maken van schema's en samenvattingen van de leerstof, hij kan vragen stellen over de leerstof en in alle rust de leerstof herhalen en laten overhoren. Naast de vakinhoudelijke kennisoverdracht is er veel aandacht voor het leren studeren. Samen met de leerling wordt er gewerkt aan het hanteren van een gestructureerde taakaanpak.

Dagdelen

Leerlingen die 3 of 4 dagdelen op het CSb aanwezig zijn, maken de overige dagen het huiswerk thuis.  Dit is een goede mogelijkheid voor  leerlingen die geen moeite hebben met plannen en zich de bij het CSb aangeleerde structuur eigen hebben gemaakt. 

Mentor bewaakt leerproces

Bij het maken van de dag- en weekplanning gebruikt de leerling zijn agenda, som of magister en de door school verstrekte lesplanners en studiewijzers. De schoolresultaten worden door de mentor gevolgd zodat deze op de hoogte blijft van de behaalde studieresultaten en het leerproces kan bewaken en sturen. Het goed noteren van het huiswerk en het aanleveren van lesplanners en studiewijzers is de verantwoordelijkheid van de leerling.

Zelfvertrouwen

Het CSb leert een leerling huiswerk maken en studeren. Een leerling die zich eenmaal een goede studie-aanpak heeft eigen gemaakt, zal in de toekomst zonder hulp van het CSb zijn huiswerk maken en leren en vol zelfvertrouwen zijn schoolcarrière vorm geven.

Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak

Contact

President Kennedylaan 20

2403 DP Alphen aan den Rijn

0172 - 243664

info@csbonline.nl