CSb 2019 geslaagd CSb 2019 geslaagd 2
Een aantal van onze 12 geslaagde examenkandidaten. Wij zijn trots op het geweldige resultaat van onze leerlingen

Uitstekende werkomgeving en communicatie

 

Halverwege het derde leerjaar tt-vwo is Twan voor drie dagen bij het CSb begonnen. Al bij de intake viel me op dat CSb de enige was van alle aanbieders die we hebben onderzocht, die vroeg naar onze behoefte in plaats van meteen te vertellen wat ze te bieden hadden. Samen met het aanbod was dit voor mij als ouder doorslaggevend om te kiezen voor CSb. Onze vraag was: hulp bij het ombuigen van uitstelgedrag, hulp bij het plannen en hulp bij efficiënter leren (studievaardigheden/-aanpak). Thuis vond en vindt Twan het moeilijk om aan het werk te gaan en zijn aandacht vast te houden. Wat we thuis ook probeerden, het hielp niet. Twan geeft aan dat het zijn in een omgeving waar iedereen werkt, heeft geholpen om gefocust te blijven. Het houdt hem dus ‘bij de les’. Planningen werden, al dan niet in overleg, voor hem gemaakt en prioriteiten aangegeven. Alhoewel dit efficiënt is, omdat hij dan zelf aan zijn werk kan, zou ik het zelf beter vinden als hij gestimuleerd zou worden om het steeds meer zelf te doen. Twan werd wel gestimuleerd om (eerder) vragen te stellen en niet te lang zelf een oplossing proberen te vinden. Twan vond het fijn om rustig en zelfstandig zijn werk te kunnen doen. De communicatie over de voortgang was buitengewoon goed en frequent. Ik vond het ook fijn dat er bereidheid was om mee te denken over belangrijke keuzes als het profiel en het wel of niet voortzetten van (tweetalig) vwo. Na een jaar hebben we besloten dat Twan de draad zelf weer op gaat pakken. Zowel Twan als wij als ouders bevelen het CSb van harte aan als professionele huiswerkbegeleiding!

Monique en Twan

Geslaagd !

Wat zijn we blij. Door de begeleiding van het CSb en het volhouden, al was het niet altijd makkelijk, heeft m’n dochter haar Havo diploma gehaald. Ik ben er van overtuigd dat dit dankzij jullie doorzettingsvermogen is gelukt. Mijn dank is groot! Hulde aan het begeleidingsteam."

GESLAAGD !

Geslaagd!

Onze dochter Kate heeft 4 jaar huiswerkbegeleiding gekregen op het CSb. Uiteraard ging dat met ups en downs want wanneer andere klasgenoten nog even gingen ‘ chillen’ na school moest zij naar de huiswerkbegeleiding. Echter gedurende die 4 jaar zagen we haar ontwikkelen en zelfs schoorvoetend waarderen dat ze na school altijd bij CSb medewerkers met vak kennis  terecht kon met haar huiswerk vragen.

In de periode voorafgaand aan de toetsweken vroeg ze zelf of ze nog een extra dagdeel ingepland kon worden zodat ze zich onder professionele begeleiding kon voorbereiden.

In het laatste jaar regelde ze eventuele extra dagdelen voorafgaand aan tentamens zelf en ook de planning voor haar examenvakken vulde ze zelf in. 

Wij kunnen zeggen dat ze de afgelopen 4 jaar de handvaten heeft gekregen om efficiënt te leren en te plannen wat geresulteerd heeft in een mooie eindlijst en diploma!

Met vlag en wimpel geslaagd !

Nadat onze dochter afgestroomd was van t VWO naar de HAVO, was het tijd voor verandering. Aangezien het CSb bij ons om de hoek zit, een afspraak gemaakt. Na een prettig intakegesprek, hadden we er vertrouwen in dat het CSb onze dochter op professionele wijze naar de eindstreep zou begeleiden. En dat vertrouwen is niet beschaamd! Noa werd door haar mentor goed in de gaten gehouden en wij waren goed op de hoogte door de wekelijkse e-mails en het persoonlijke contact. Vooral de 1 op 1 aandacht met voor haar moeilijke zaken, heeft haar goed gedaan. Soms had ze geen zin, na lange dagen op school. Maar uiteindelijk is ze glansrijk geslaagd!

Lief kaartje gehad van CSb en een leuk kadootje, super!! Ik ga jullie gewoon een beetje missen, succes voor de toekomst gewenst, maar dat komt goed.

Familie Krassenburg

Open lijnen tussen ouders, CSb en school

Vanaf  tweede leerjaar VMBO zijn wij vaste bewoners van CSb voor Vincent.

Eerst had hij heel veel moeite met de planning en de lange dagen, maar zijn vaste begeleiders en mentor hielpen hem met vaste hand door zijn schooljaren heen.

Na het 3e jaar  stroomde hij af naar VMBO GL en daar wilde hij het op eigen kracht proberen, dus CSb werd  even in de kast gezet.

Eind van dit 3e jaar is met school afgesproken dat we terug zouden gaan naar zijn vertrouwde plek bij CSb .

Omdat we eigenlijk contact met CSb hadden gehouden, konden we zo terugkomen.

Zijn vaste mentor heeft hem weer onder haar hoede genomen en het eindresultaat is dat hij zonder 1 onvoldoende in 1x geslaagd is.

Wij zijn alle begeleiders dan ook heel dankbaar dat zij ons overal mee hebben geholpen en dat de lijnen tussen ons,  CSb en school altijd heel open en prettig waren.

Heel blij dat we deze toch wel moeilijke stap toen genomen hebben voor zowel ons als ouders maar zeker voor Vincent die het toch maar moest doen.

Ik kan alleen nog maar zeggen dat het zeker geen schande is om huiswerkbegeleiding te krijgen. Je wordt er alleen maar beter van en je leert beter alles te doseren.

Dit dankzij de heel goede begeleiding van de zeer goede mensen die CSb draaiende houden.

Met heel veel dank. 

Vincent en ouders

 

Prima bijles en zeer betrokken begeleiders

Mijn zoon, Menno heeft bijles gehad voor Geschiedenis en Engels. Hij is mede door de bijles geslaagd voor zijn HAVO examen. De bijlessen worden één op één gegeven en er worden zeer goede tips meegegeven. In het geval van geschiedenis heeft hij geleerd hoe hij goede samenvattingen kan maken. Bij Engels is vooral zijn woordenschat een probleem. Bij de bijles kreeg hij goede tips om signaalwoorden te herkennen, iets waar hij heel veel aan gehad heeft.

De bijlessen worden op een prettige manier en vol enthousiasme gegeven, iets wat weer doorwerkt op mijn zoon.   

Als ouder wordt je ook altijd goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van je kind. Ik zou dan ook iedereen de bijles van CSb aanraden.

Wilma

Pagina 1 van 5