CSb 2019 geslaagd CSb 2019 geslaagd 2
Een aantal van onze 12 geslaagde examenkandidaten. Wij zijn trots op het geweldige resultaat van onze leerlingen

Bijles op het CSb- een indruk

Eind november vorig jaar kreeg Matthijs 2x achter elkaar een onvoldoende voor Wiskunde.

Hij vertelde dat hij de stof lastig vond (hij was opgestroomd van VMBO-T naar HAVO)

De Wiskunde is toch wel veel uitgebreider / diepgaander dan op het VMBO-T

Hij liep vast en vertelde ons dat hij toch wel hulp wilde / in de klas had hij geen gelegenheid om alle vragen te stellen die nodig zijn om de stof te begrijpen.

Omdat Matthijs tijdens zijn VMBO-T periode veel op het CSB was geweest, heb ik direct weer contact gezocht met Noelle

Binnen 1 dag was de bijles geregeld. Elke week had hij 1 uur bijles.

Het contact met zijn bijles docent verliep erg goed, ik heb het gevoel dat hij een heuse klik had, hij vond het ook een soort van “gezellig” om naar de bijles te gaan. Maar bovenal hielp het hem goed in zelfvertrouwen opbouwen / stof oefenen en resultaten bespreken

Tijdens de Corona periode ging de bijles over in digitaal, ook dit was supersnel geregeld en verliep ook prima

Matthijs heeft goede ondersteuning gekregen en dat heeft geresulteerd in mooie cijfers

( zelfs beter dan alle huidige HAVO leerlingen in zijn klas die vanaf het begin op de HAVO waren begonnnen )

Hij heeft de HAVO periode zo goed afgesloten, dat hij nu door mag gaan naar het VWO.

Examenjaar bij CSb en geslaagd !

Nadat eerder onze zoon al fantastisch geholpen is bij het Centrum voor Studie Begeleiding, heeft ook onze dochter Noëlle haar examenjaar bij CSB doorgebracht. Hoewel dit jaar een bijzonder vreemde en vervelende wending kent, is het voor haar een uitkomst gebleken in het organiseren en controleren van het leerwerk dat ze moest doen. Na een wat stroeve start zijn de cijfers flink verbeterd en kunnen we met zekerheid zeggen dat Noëlle geslaagd is. Zonder CSB was dit een taak geweest die bij ons als ouders had gelegen en dat was nooit zo succesvol geweest als nu. Wij zijn zeer dankbaar voor de begeleiding van (ook) Noëlle de Hoog en haar team.

Mirande en Marcel Vogels

Uitstekende werkomgeving en communicatie

 

Halverwege het derde leerjaar tt-vwo is Twan voor drie dagen bij het CSb begonnen. Al bij de intake viel me op dat CSb de enige was van alle aanbieders die we hebben onderzocht, die vroeg naar onze behoefte in plaats van meteen te vertellen wat ze te bieden hadden. Samen met het aanbod was dit voor mij als ouder doorslaggevend om te kiezen voor CSb. Onze vraag was: hulp bij het ombuigen van uitstelgedrag, hulp bij het plannen en hulp bij efficiënter leren (studievaardigheden/-aanpak). Thuis vond en vindt Twan het moeilijk om aan het werk te gaan en zijn aandacht vast te houden. Wat we thuis ook probeerden, het hielp niet. Twan geeft aan dat het zijn in een omgeving waar iedereen werkt, heeft geholpen om gefocust te blijven. Het houdt hem dus ‘bij de les’. Planningen werden, al dan niet in overleg, voor hem gemaakt en prioriteiten aangegeven. Alhoewel dit efficiënt is, omdat hij dan zelf aan zijn werk kan, zou ik het zelf beter vinden als hij gestimuleerd zou worden om het steeds meer zelf te doen. Twan werd wel gestimuleerd om (eerder) vragen te stellen en niet te lang zelf een oplossing proberen te vinden. Twan vond het fijn om rustig en zelfstandig zijn werk te kunnen doen. De communicatie over de voortgang was buitengewoon goed en frequent. Ik vond het ook fijn dat er bereidheid was om mee te denken over belangrijke keuzes als het profiel en het wel of niet voortzetten van (tweetalig) vwo. Na een jaar hebben we besloten dat Twan de draad zelf weer op gaat pakken. Zowel Twan als wij als ouders bevelen het CSb van harte aan als professionele huiswerkbegeleiding!

Monique en Twan

Geslaagd !

Wat zijn we blij. Door de begeleiding van het CSb en het volhouden, al was het niet altijd makkelijk, heeft m’n dochter haar Havo diploma gehaald. Ik ben er van overtuigd dat dit dankzij jullie doorzettingsvermogen is gelukt. Mijn dank is groot! Hulde aan het begeleidingsteam."

GESLAAGD !

Geslaagd!

Onze dochter Kate heeft 4 jaar huiswerkbegeleiding gekregen op het CSb. Uiteraard ging dat met ups en downs want wanneer andere klasgenoten nog even gingen ‘ chillen’ na school moest zij naar de huiswerkbegeleiding. Echter gedurende die 4 jaar zagen we haar ontwikkelen en zelfs schoorvoetend waarderen dat ze na school altijd bij CSb medewerkers met vak kennis  terecht kon met haar huiswerk vragen.

In de periode voorafgaand aan de toetsweken vroeg ze zelf of ze nog een extra dagdeel ingepland kon worden zodat ze zich onder professionele begeleiding kon voorbereiden.

In het laatste jaar regelde ze eventuele extra dagdelen voorafgaand aan tentamens zelf en ook de planning voor haar examenvakken vulde ze zelf in. 

Wij kunnen zeggen dat ze de afgelopen 4 jaar de handvaten heeft gekregen om efficiënt te leren en te plannen wat geresulteerd heeft in een mooie eindlijst en diploma!

Met vlag en wimpel geslaagd !

Nadat onze dochter afgestroomd was van t VWO naar de HAVO, was het tijd voor verandering. Aangezien het CSb bij ons om de hoek zit, een afspraak gemaakt. Na een prettig intakegesprek, hadden we er vertrouwen in dat het CSb onze dochter op professionele wijze naar de eindstreep zou begeleiden. En dat vertrouwen is niet beschaamd! Noa werd door haar mentor goed in de gaten gehouden en wij waren goed op de hoogte door de wekelijkse e-mails en het persoonlijke contact. Vooral de 1 op 1 aandacht met voor haar moeilijke zaken, heeft haar goed gedaan. Soms had ze geen zin, na lange dagen op school. Maar uiteindelijk is ze glansrijk geslaagd!

Lief kaartje gehad van CSb en een leuk kadootje, super!! Ik ga jullie gewoon een beetje missen, succes voor de toekomst gewenst, maar dat komt goed.

Familie Krassenburg

Pagina 1 van 6