CSb 2019 geslaagd CSb 2019 geslaagd 2
Een aantal van onze 12 geslaagde examenkandidaten. Wij zijn trots op het geweldige resultaat van onze leerlingen

zorg, professionaliteit en betrokkenheid

4 jaar geleden ging onze zoon Jm naar het Wellant College en daar begon hij in het eerste jaar redelijk goed.

Met de bekende hakken over de sloot ging hij over naar klas 2.

In de tweede klas merkte je al snel dat het minder ging en dat zijn cijfers zwaar onder de maat waren .

Hij vond het heel moeilijk om alles te plannen en hij was te snel afgeleid om zijn huiswerk goed te leren !

Doodzonde natuurlijk, want hij kan het namelijk wel en had dat al wel bewezen.

Dus vanuit daar zijn we wat hulp gaan zoeken en kwamen we uit bij het CSb.

Daar konden ze hem structuur bieden en  alles op een rustige manier uitleggen .

Daar had hij echt behoefte aan .

Wat mijn vrouw en ik vooral vinden is dat alle medewerkers echt zorg ,  professionaliteit en betrokkenheid met de leerlingen hebben en dat er vooral serieus gewerkt werd met natuurlijk altijd ruimte voor een grap als dat kon.

Mede dankzij de inzet van het CSb is Jm geslaagd voor zijn diploma  !

Heel hartelijk dank  !

Aldo en Madz - ouders

Duidelijke uitleg, flexibel en prima communicatie

Na hard werken is onze dochter van 2 naar 3 Havo overgegaan. Om haar te helpen met plannen, is ze na een prettig intake gesprek 2 jaar naar het CSb gegaan. Nu gaat ze naar 5 Havo en hebben we er vertrouwen in dat het zelf gaat redden. Wij waren erg tevreden over de communicatie en flexibiliteit. Onze dochter vond de duidelijke uitleg en overhoringen erg prettig. 

Nicole - ouder

structuur en persoonlijke aandacht

De huiswerkbegeleiding die onze zoon heeft gekregen bij het CSb heeft enorm bijgedragen aan structuur  en goede schoolresultaten. Het was erg fijn om met regelmaat op de hoogte te worden gehouden van jullie bevindingen mbt resultaten en schoolwerk. De persoonlijke betrokkenheid heb ik altijd enorm gewaardeerd en goed gevonden. En de communicatie was goed, alles was bespreekbaar.  Onze zoon heeft, ondanks dat hij niet altijd zin had šŸ™‚, altijd zelf gekozen om bij CSb te blijven omdat hij merkte hoeveel baat hij erbij had. En ook vond hij het  fijn dat hij eenmaal thuis niet zoveel meer te hoefe te doen.

En nu is hij geslaagd met vlag & wimpel want hij stond er, door zijn eigen inzet  en met behulp van jullie,  goed voor met zijn schoolexamens. 

Dank je wel NoĆ«lle en het CSb team! 

Simone-ouder

Bijles op het CSb- een indruk

Eind november vorig jaar kreeg Matthijs 2x achter elkaar een onvoldoende voor Wiskunde.

Hij vertelde dat hij de stof lastig vond (hij was opgestroomd van VMBO-T naar HAVO)

De Wiskunde is toch wel veel uitgebreider / diepgaander dan op het VMBO-T

Hij liep vast en vertelde ons dat hij toch wel hulp wilde / in de klas had hij geen gelegenheid om alle vragen te stellen die nodig zijn om de stof te begrijpen.

Omdat Matthijs tijdens zijn VMBO-T periode veel op het CSB was geweest, heb ik direct weer contact gezocht met Noelle

Binnen 1 dag was de bijles geregeld. Elke week had hij 1 uur bijles.

Het contact met zijn bijles docent verliep erg goed, ik heb het gevoel dat hij een heuse klik had, hij vond het ook een soort van ā€œgezelligā€ om naar de bijles te gaan. Maar bovenal hielp het hem goed in zelfvertrouwen opbouwen / stof oefenen en resultaten bespreken

Tijdens de Corona periode ging de bijles over in digitaal, ook dit was supersnel geregeld en verliep ook prima

Matthijs heeft goede ondersteuning gekregen en dat heeft geresulteerd in mooie cijfers

( zelfs beter dan alle huidige HAVO leerlingen in zijn klas die vanaf het begin op de HAVO waren begonnnen )

Hij heeft de HAVO periode zo goed afgesloten, dat hij nu door mag gaan naar het VWO.

Examenjaar bij CSb en geslaagd !

Nadat eerder onze zoon al fantastisch geholpen is bij het Centrum voor Studie Begeleiding, heeft ook onze dochter Noƫlle haar examenjaar bij CSB doorgebracht. Hoewel dit jaar een bijzonder vreemde en vervelende wending kent, is het voor haar een uitkomst gebleken in het organiseren en controleren van het leerwerk dat ze moest doen. Na een wat stroeve start zijn de cijfers flink verbeterd en kunnen we met zekerheid zeggen dat Noƫlle geslaagd is. Zonder CSB was dit een taak geweest die bij ons als ouders had gelegen en dat was nooit zo succesvol geweest als nu. Wij zijn zeer dankbaar voor de begeleiding van (ook) Noƫlle de Hoog en haar team.

Mirande en Marcel Vogels

Uitstekende werkomgeving en communicatie

 

Halverwege het derde leerjaar tt-vwo is Twan voor drie dagen bij het CSb begonnen. Al bij de intake viel me op dat CSb de enige was van alle aanbieders die we hebben onderzocht, die vroeg naar onze behoefte in plaats van meteen te vertellen wat ze te bieden hadden. Samen met het aanbod was dit voor mij als ouder doorslaggevend om te kiezen voor CSb. Onze vraag was: hulp bij het ombuigen van uitstelgedrag, hulp bij het plannen en hulp bij efficiĆ«nter leren (studievaardigheden/-aanpak). Thuis vond en vindt Twan het moeilijk om aan het werk te gaan en zijn aandacht vast te houden. Wat we thuis ook probeerden, het hielp niet. Twan geeft aan dat het zijn in een omgeving waar iedereen werkt, heeft geholpen om gefocust te blijven. Het houdt hem dus ā€˜bij de lesā€™. Planningen werden, al dan niet in overleg, voor hem gemaakt en prioriteiten aangegeven. Alhoewel dit efficiĆ«nt is, omdat hij dan zelf aan zijn werk kan, zou ik het zelf beter vinden als hij gestimuleerd zou worden om het steeds meer zelf te doen. Twan werd wel gestimuleerd om (eerder) vragen te stellen en niet te lang zelf een oplossing proberen te vinden. Twan vond het fijn om rustig en zelfstandig zijn werk te kunnen doen. De communicatie over de voortgang was buitengewoon goed en frequent. Ik vond het ook fijn dat er bereidheid was om mee te denken over belangrijke keuzes als het profiel en het wel of niet voortzetten van (tweetalig) vwo. Na een jaar hebben we besloten dat Twan de draad zelf weer op gaat pakken. Zowel Twan als wij als ouders bevelen het CSb van harte aan als professionele huiswerkbegeleiding!

Monique en Twan

Pagina 1 van 6