Uitstekende ondersteuning en terugkoppeling

Omdat onze zoon vanaf de vierde van het VWO moeite kreeg om het tempo en de hoeveelheid huiswerk bij  te houden en dit in de vijfde niet beter werd, hebben we rond de kerstvakantie contact opgenomen met CSb. Na de intake hebben we gekozen voor 3 middagen huiswerkbegeleiding per week.

Na een aantal keren had onze zoon zijn draai gevonden. CSb hielp met de planning en voor vragen kon hij altijd bij iemand terecht. Met name schei- en natuurkunde waren vakken waarbij hij de steun vond, die op school ontbrak. Doordat het meeste huiswerk bij CSb gemaakt werd, hoefde hij hier thuis veel minder tijd in te steken. Dit gaf veel rust. Iman, zijn mentor bij CSb, gaf met grote regelmaat een terugkoppeling over hoe de studiebegeleiding verlopen was en wat er thuis nog van hem verwacht werd. Heel erg fijn dit contact. Hij is met een keurig rapport overgegaan.

Onze zoon wil na de middelbare school een HBO studie gaan doen en heeft ondanks de resultaten besloten om af te stromen naar de HAVO. We hebben inmiddels het idee dat hij het op eigen kracht kan doen en hij stopt na de herfstvakantie bij CSb. Mochten de resultaten aanleiding geven, dan mag hij terug komen. Waarschijnlijk gaat hij nog wel gebruik maken van examentrainingen bij het CSb.

Anneke -  ouder

Rust, overzicht en begeleiding

CSb: rust, overzicht en begeleiding

Onze jongste zoon is enkele jaren begeleid door de mentoren van CSb. Hij heeft HAVO gedaan op het Scalacollege en liep daar in het tweede leerjaar helemaal vast, mede door problemen van persoonlijke aard die direct van invloed waren op zijn leervaardigheid. Zijn cijfers zakten in een snel tempo en al gauw zag hij het niet meer zitten op school, werd er zelfs heel onzeker en somber van.

Al snel was duidelijk dat hij een persoon is die veel begeleiding nodig heeft wat betreft het plannen van (huis)werk en een zo prikkelarm mogelijke leeromgeving nodig heeft, waar tevens structureel uitleg gegeven kan worden en waar de leerstof ook overhoord wordt. De mentor op school wees ons op de mogelijkheid van externe studiebegeleiding en gaf tevens aan dat het Scalacollege goede ervaringen had met het CSb.

Onze zoon werd aangemeld en na aanvankelijk nog weerstand tegen deze, vrij intensieve, begeleiding te hebben gevoeld, was hij na een paar weken gewend en werd hij steeds enthousiaster. Zijn cijfers schoten omhoog en onze zoon veranderde van een onzekere, sombere jongen in een puber die lekker in zijn vel zat, weer zin in school had en trots zijn cijferlijsten liet zien. Met als resultaat dat hij, ondanks nog wat dips in het examenjaar(waar hij overigens ook super doorheen gesleept werd door zijn mentoren van CSb), begin juli zijn HAVO diploma in ontvangst mocht nemen. Enorm trots zijn wij op hem, maar ook op de medewerkers van CSb, want zonder hen had alles waarschijnlijk heel anders gegaan. Dus voor ons was de begeleiding van CSb het beste dat onze zoon kon overkomen…, écht een aanrader!!

Laura- Ouder

Persoonlijke uitleg genereert zelfvertrouwen

Onze dochter is altijd een harde en serieuze werker geweest voor de HAVO.

Huiswerk maken en leren kostten haar echter steeds meer tijd en ze liep steeds meer op haar tenen. Het lukte haar niet goed om te focussen, ze had ondermeer moeite met vakken als scheikunde en wiskunde, maar ze liet zich niet graag helpen en voelde zich ongemakkelijk met individuele bijles.

Haar cijfers en gezondheid werden er niet beter op en het vertrouwen in het behalen van haar diploma werd iedere toetsweek minder.

In december is ze naar het CSb gegaan en dat is het beste wat haar kon overkomen. Dat hadden we veel eerder moeten doen!

Vanaf de eerste week dat ze naar het CSb ging, was ze enthousiast. De persoonlijke uitleg die ze kreeg op vele vakken was geweldig. Daar zijn ze echt goed in! Haar zelfvertrouwen ging zienderogen omhoog.

Het hielp ook erg dat ze op het CSb niet in de verleiding kon komen om filmpjes te gaan kijken of te appen, ze moest wel focussen. De  grootste meerwaarde was voor haar wel dat ze weer kon ontspannen. Vaak was het huiswerk klaar als ze thuis kwam en had ze lekker de avond vrij.

Het resultaat is een blije, ontspannen, gelukkige en GESLAAGDE dochter.

We zijn erg dankbaar en raden het iedereen aan die moeite heeft om door het huiswerk te komen.

Carla - ouder

Geslaagd met hoog cijfer voor wiskunde

Onze zoon is echt het schoolvoorbeeld van een leerling die veel gehad heeft aan jullie begeleiding.

De eerste 2 jaar fulltime. Daarna op eigen kracht.

En bij de eindsprint heeft hij dankzij jullie bijlessen wiskunde een 9,3 behaald voor het centraal schriftelijk VWO examen.

Overzicht creëren en planningen maken.

 

Overzicht creëren en planningen maken zijn nooit mijn sterkste punten geweest. In de onderbouw van het tweetalig VWO kwam ik hier nog makkelijk mee weg en haalde ik goede cijfers, maar in het vierde leerjaar stond ik opeens veel tekorten. Ik begon dat jaar bij CSb en hoewel ik flink wat tekorten heb weggewerkt, bleef ik toch zitten. Achteraf was dit goed voor mij, omdat ik het jaar daarop veel geleerd heb. Ik had de stof natuurlijk al een keer gehad waardoor ik me niet alleen hoefde te focussen op het leren maar mij ook kon verbeteren in plannen en structuur creëren. CSb heeft daarbij enorm geholpen. Na 3 jaar merkte ik dat ik het eigenlijk ook wel alleen zou afkunnen. Toch koos ik ervoor om ook in mijn examenjaar bij CSb te blijven. Voor mij was CSb een plek om mijn huiswerk te maken, waar ik thuis nooit aan toe kwam in verband met andere afleidingen of in verband met hockeytrainingen. Kortom, een fijne plek waar ze kijken naar de behoeftes van de leerling en daarop anticiperen!

Hesther van Rossem

Strakke begeleiding en open communicatie over voortgang

Strakke begeleiding en open communicatie over voortgang

Onze zoon speelt tophockey op landelijk niveau en kwam in 4 HAVO in de knel met de benodigde tijd voor reizen, trainingen en huiswerk. In maart kwamen we tot de conclusie dat het beter was het schooljaar nog een keer over te doen maar dat hij wel behoefte had aan extra steun en vakinhoudelijke hulp. Wij zijn beide geen ouders die dagelijks het huiswerk met hem door gaan nemen en overhoren. Een vriendin van ons wees ons op het CSb en de goede ervaring die zij met haar zoon had. Wij hebben ons aangemeld met het verzoek of het mogelijk was ook voor twee dagen ondersteuning te krijgen in verband met de hockeytrainingen. Dat was mogelijk. We merkten al snel dat de strakke begeleiding zijn prestaties positief beïnvloedden. Op deze manier was het mogelijk op topniveau te blijven spelen, zonder op school in problemen te komen.

We worden op zeer regelmatige basis op de hoogte gehouden van zijn voortgang en werkhouding. Zijn cijfers zijn behoorlijk goed en hij gaat met allemaal voldoendes het eindexamen in. Ik ben er van overtuigd dat de gedegen werkwijze van het CSb daar zeker aan heeft bijgedragen.

Zees de Baat - ouder    

Pagina 1 van 4