Robin en Tanja - ouders

Structuur en doorzettingsvermogen.

Het is juni 2017 als de taart wordt aangesneden voor de leerlingen die geslaagd zijn, een stel trotse pubers laten hun cijferlijsten zien aan de begeleiders van het CSb. Moeilijk te zien wie er enthousiaster is, de leerling of de begeleider. Er hangt een feestelijke stemming, we hebben het geflikt en de plannen voor na de zomer worden met elkaar gedeeld. Nog even een groepsfoto waarop de leerlingen met glimlach van oor tot oor klaar staan om vereeuwigd te worden.

Wij als ouders vinden het een dubbele prestatie, het diploma halen maar ook de dagelijkse weg naar het CSb om huiswerk te maken. Dit op zich is al een prestatie, iedere dag na school gelijk door terwijl klasgenootjes tijd hadden {maakten} voor leukere dingen. Hoe moeilijk het soms ook was het idee van een huiswerkvrij weekend zorgde voor voldoende discipline om gewoon netjes te gaan. En voor ons geen discussies meer over huiswerk, overhoren, toetsweken, zondagavond laat nog een SO erin stampen enz. Dat gaf rust voor beide partijen.

En nu na vijftien jaar voortgezet onderwijs, en met drie kinderen begeleid op het CSb nemen wij ook afscheid. Afscheid van een groep mensen die niets anders wil dan het laten slagen van je kind…. Wat ze leert een goede planning te maken om overzicht te hebben/houden van al het huiswerk, SO’s en toetsweken, maar ook zelfdiscipline, structuur en doorzettingsvermogen.

Voor ons als ouders breekt er een nieuw tijdperk aan, geen ouderavonden, informatieavonden, rapportbesprekingen etc meer. Wij gaan deze tijd anders opvullen door een vakantie te plannen buiten de schoolvakanties {YESS} het huis opknappen, eigenlijk teveel om op te noemen. Volgens onze dochter is het misschien een idee om een goede planning te maken van al onze plannen…… doe mij ook zo’n CSb !!

Prettige vakantie !

Contact

President Kennedylaan 20

2403 DP Alphen aan den Rijn

0172 - 243664

info@csbonline.nl